Nyt udefra
 - 18.06.13

40 millioner kr. til friluftsliv på Mols

Friluftslivet i Nationalpark Mols Bjerge får et alvorligt boost med faciliteter for i alt 40 millioner kroner. Arbejdsmarkedets Feriefond, Naturstyrelsen og Syddjurs Kommune har finansieret de nye tiltag, der alle indvies den 16. juni.

KaløNu får besøgende i Mols Bjere flere muligheder for at vandre, cykle, ride eller opleve nationalparken.

Tæt på naturen
Antallet af friluftstilbud i Nationalpark Mols Bjerge kommer til at eksploderere 16. juni, når Naturstyrelsen sammen med Syddjurs Kommune og Arbejdsmarkedets Feriefond indvier en lang række nye faciliteter, der skal give de besøgende i Mols Bjerge mulighed for at vandre, cykle, ride eller opleve i nationalparken. 

"Den overordnede tanke bag projektet er, at de besøgende i Nationalpark Mols Bjerge skal have mulighed for at komme helt tæt på naturen samtidig med, at vi fortæller og gør folk klogere på områdets natur på en diskret måde," siger skovrider Peter Brostrøm, Naturstyrelsen.

I alt har samarbejdspartnerne skudt 40 millioner kroner i at skabe bedre muligheder for at opleve Mols Bjerge, og alle faciliteterne indvies søndag 16. juni. Her vil der hele formiddagen være mulighed for på egen krop at opleve nogle af nationalparkens mange skønne steder ved at gå, løbe, cykle eller ride.

Skoleeksempel på bedre fællesskab
Det er lokale foreninger og institutioner, der står bag de mange tilbud - tilbud, som de selv nyder godt af i det daglige og derfor gerne vil udbrede til en større kreds af lokale beboere eller sommergæster.

"Samarbejdet med Syddjurs Kommune og Arbejdsmarkedets Feriefond har været et skoleeksempel på, hvordan man i fællesskab kan løfte en uoverkommelig opgave. Vi har i en fireårig periode formået at etablere besøgscentre, cykelstier, vandreruter, rideruter, hestetrailerpladser, støttepunkter for friluftslivet ved kysten, informationstavler og lokale foldere. Så det er en meget tilfreds kreds af partnere, der kan slå dørene op for alle vore gæster på søndag," siger skovrider Peter Brostrøm.

Indvielse ved Kalø Hovedgård
Borgmester for Syddjurs Kommune, Kirstine Bille, vil foretage selve den officielle indvielse, der foregår ved Karlsladen ved Kalø Hovedgård. Karlsladen er indrettet som et af de tre besøgscentre i projektet.

Her kan de besøgende få informationer om, hvad der er at opleve i det lokale område og samtidig få inspiration til, hvor i nationalparken de kan opleve den spændende natur eller mærke historiens vingesus ved de mange fortidsminder.

Kilde: Naturstyrelsen


Oversigtskort