Nyt fra kampagnen
 - 18.03.13

5 arkitektteams kæmper om Marielyst

Guldborgsund Kommune har netop afgjort, hvem der skal være med til at konkurrere om den bedste idé til at udvikle Torvet i Marielyst.

MarielystProjektkonkurrencen er en del af den proces, der skal realisere et nyt og skønnere torv og en spændende forbindelse mellem torvet og stranden. Foto: Guldborgsund Kommune

Bredt ansøgerfelt
"Ansøgerfeltet var bredt og varieret, både med hensyn til ansøgernes erfaring og virksomhedernes størrelse. Vi fik overvejende rent danske konstellationer ind, men også 3 udenlandske ansøgere. Der har overordnet været mange stærke og kompetente konstellationer mellem de ansøgene teams, og det har været en fornøjelse at gennemgå materialet," fortæller Nina Munk fra Stab og Plan i Guldborgsund Kommune. 

Projektkonkurrencen er en del af den proces, der skal realisere et nyt og skønnere torv og en spændende forbindelse mellem torvet og stranden - det såkaldte Strandstrøg.

Projektet i Marielyst er støttet af Stedet Tæller under fokusområdet Kvalitet i kysternes turistbyer, som Guldborgsund Kommune har fået bevilliget 5,7 mio. kr. fra. Marielyst har fået midlerne, fordi netop her tæller stedet og stranden. Stedets kvaliteter kan ikke flyttes noget andet sted hen, og derfor kan det betale sig at investere i området.

5 teams valgt blandt 22 ansøgninger
Guldborgsund Kommune modtog 22 ansøgninger om prækvalifikation fra arkitekter, der ønsker at deltage i projektkonkurrencen om Marielyst Torv og Strandstrøg.

Efter en gennemgang af de indsendte ansøgninger er følgende fem teams udvalgt:

  • Arkitekt Kristine Jensens tegnestue i samarbejde med Norconsult, Ecosistema og Vand og Landskab.
  • GHB Landskabsarkitekter i samarbejder med Grontmij og ETN arkitekter.
  •  JaJa architects i samarbejde med karres en brands og Niras.
  • Kragh & Berglund Landskabsarkitekter i samarbejde med MLRP arkitekter og Dines Jørgensen og Co. Rådgivende Ingeniører.
  • Sweco Architects i samarbejde med Lemming og Eriksen Rådgivende ingeniører. 

I starten af maj afleverer de fem udvalgte teams deres skitseprojekter, og den endelige vinder udpeges. Vinderen får opgaven med projektering og rådgivning på selve byggesagen.

Læs mere om projektet

Kilde: Guldborgsund Kommune


Oversigtskort