Nyt udefra
 - 12.12.11

Aldersudvikling bekymrer

Læsø
Unge vælger at bosætte sig steder, hvor der er jævnaldrende, gode institutioner og jobmuligheder, påpeger lektor Høgni Kalsø Hansen til DR. Foto: Realdania

Unge vælger efter jobmuligheder
"Den stigende ældrebyrde bliver et problem for de her kommuner. Det er ikke økonomisk bæredygtigt, og samtidig betyder et stort antal ældre, at unge erhvervsaktive ikke vil flytte dertil", siger lektor ved Center for Strategisk Byforskning ved Københavns Universitet Høgni Kalsø Hansen til DR.

Kalsø Hansen påpeger, at unge vælger at bosætte sig steder, hvor der er jævnaldrende, gode institutioner og gode jobmuligheder.

Fejø - en markedsføringssucces
Undersøgelser viser, at folk bliver meget mindre mobile, når de kommer op midt i 30'erne. Derfor må yderområderne få fat i de unge inden. Selvom Kalsø Hansen ikke ser noget tegn på, at udviklingen skulle vende, fremhæver han, at Fejø har haft succes med at markedsføre sig:

"Den lille ø Fejø nord for Lolland har faktisk haft succes med at arrangere busture fra København, hvor de viser deres samfund frem for unge par og familier. Det har givet tilflyttere i de attraktive aldersklasser", siger Kalsø Hansen.

Kilde: Mulighedernes Land

Læs nyheden på DR

Gå til undersøgelsen fra Danmarkst Statistik


Oversigtskort