Nyt fra kampagnen
 - 02.02.17

Arbejdende Pumpestationer er med i opløbet om Mies van der Rohe Prisen 2017

Tre danske projekter er at finde blandt de 40 værker, som nu er annonceret til EU's pris for moderne arkitektur. Ét af dem - Arbejdende Pumpestationer - er gennemført som del af Stedet Tæller.

Indvielse_pumpestation

355 projekter var valgt ud i år til at konkurrere om den eftertragtede Mies van der Rohe-pris. Nu er feltet snævret ind til bare 40 værker, der alle fremhæver mulighederne og tendenserne i nutidens europæiske områder.

Arbejdende Pumpestaioner er ét af de blot tre danske projekter, som er med i opløbet. Projektet, der er gennemført som del af Stedet Tæller, har udviklet og nyfortolket formidlings- og oplevelsesmulighederne langs Danmarks mest vandrige å, Skjern Å. Konkret er tre fungerende tre pumpestationer omdannet til graciøse formidlingsstationer, samtidig med at de gør det de er skabt til; at pumpe vand.

Johansen Skovested Arkitekter har rådgivet projektet, der allerede er belønnet med Renover Specialprisen, kronprinseparrets Stjernedrysprisen, Bisballeprisen og omtale i alverdens arkitekturmagasiner. 

I midten af februar bliver de endelige fem finalister annonceret, og først i maj løftes sløret for vinderen. Prisoverrækkelsen finder sted den 26. maj i Barcelona.

Udover Arbejdende Pumpestationer er også Kannikegården i Ribe og Kvæsthusmolen i København sluppet gennem nåleøjet.

Se alle de nominerede projekter


Oversigtskort