Nyt fra kampagnen
 - 12.06.15

Blokhus Bæk indvies

Arbejdet er nu så langt med Blokhus Bæk, at der er indvielse den 19. juni kl. 15.00. Projektet er gennemført som en del af Stedet Tæller.

Blokhus BækDen åbne bæk binder Blokhus sammen og fører forbi nye opholdsrum, grønne skråninger inden den ender i et delta med torveplads. Foto: Jammerbugt Kommune

Øget kvalitet i Blokhus
Med indvielsen af Blokhus Bæk hæves det arkitektoniske niveau i området til glæde og gavn for turister og borgere. Blokhus er den klassiske badeby, der nu byder på en delvis åben bæk, og hvor byens pladser og kulturelementer er bundet sammen. Samtidig er regnvandsafledningsproblemerne løst med regnvandsbassiner og et større bækforløb.

Blokhus Bæk-projektet, der er gennnemført som en del af Stedet Tæller,  har omdannet bækken fra at være smal til at være en åben og rislende bæk med grønne skråninger og med opholdsrum langs med bækforløbet, som til sidst ender i et delta med torveplads.

Her kan besøgende være hele året rundt og hygge sig. Samtidig er der lavet en fremtidssikret løsning i forhold til kraftige regnskyl. Klimaudfordringerne er taget med i projektet og der er fjernet flaskehalse som smalle rør, så vandet ikke stiger op og ødelægger de historiske bygninger. På den måde sikrer man de kulturhistoriske værdier i byen.

Borgmester Mogens Gade siger om projektet: "Jeg er meget glad for resultatet, og jeg synes, at det er et fantastisk projekt og en flot proces, der er kørt sammen med Realdania, arkitekter, borgere, erhvervsdrivende og entreprenører. Det er ikke mindre end en smuk renovering - en arkitektonisk perle - som forener Blokhus´ nærhed til havet med de materialer, der er anvendt. Samtidig har vi sikret Blokhus by mod oversvømmelse ved kraftige regnskyl - og vi har skabt en turistmagnet, som bestemt skal opleves af turisterne i sommer og borgerne i hele Jammerbugt har fået noget unikt og særegent."

Læs mere om projektet

 


Oversigtskort