Nyt fra kampagnen
 - 26.06.13

Borgere bakker op om projekt Marielyst badeby

Godt 270 borgere mødte op, da Guldborgsund Kommune forleden afholdt borgermøde, hvor forslaget til en nytænkning af Marielyst Torv blev præsenteret. Der var fuld opbakning til projektet og ros til både arkitekter og dommerkomité.

Marielyst
Forslaget fra GHB Landskabsarkitekter, Grontmij og ETN arkitekter arbejder med stemningerne fra den klassisk badeby og historiske badehoteller.

Fuld opbakning fra borgerne
Guldborgsund Kommune har netop afholdt i Marielyst om projektet Marielyst badeby, der også støttes gennem Stedet Tæller. 

Visionen for projektet er igen at få Marielyst til at fremstå som et familievenligt, kønt og naturskønt feriested i høj kvalitet. Konkret skal byens torv omdannes og forskønnes, og derudover skal der arbejdes med det fysiske byrum og skabes nye steder, hvor byens gæster har lyst til at opholde sig.

Henover foråret er der gennemført en projektkonkurrence, og i begyndelsen af juni blev et team bestående af GHB Landskabsarkitekter, Grontmij og ETN arkitekter valgt til at løse opgaven.Teamet har udarbejdet et iøjnefaldende og stærkt projekt, der både kan binde badebyen sammen og forstærke stemningen af strand og strandferie - året rundt.

Godt 270 lokale borgere og forretningsdrivende mødte op til præsentationen af de konkrete tiltag på det netop afholdte borgermøde, og der var fuld opbakning til arkitekternes forslag, der arbejder med stemningerne fra den klassisk badeby og historiske badehoteller.

Med naturlige materialer og farvevalg - blandt andet et stort egetræsplankegulv på byens torv - emmer projektet af det bedste fra strand, natur og feriestemning. Og ikke mindst skaber det masser af plads og muligheder for, at Marielyst kan fortsætte som det levende sted, byen er kendt som.

Læs mere om projektet


Oversigtskort