Nyt fra kampagnen
 - 11.07.13

Byggeri går i gang på Vorupør Landingsplads

Nu går byggeriet igang ved Nørre Vorupørs Landingsplads. Gennem nænsom renovering og bevaring af kystfiskeriets bygninger skal området omkring pladsen genoplives. Projektet er støttet af Stedet Tæller, og målet er blandt andet at styrke kystturismen.

Vorupør
22. august går projektet med at renovere og udvikle Vorupør Landingsplads for alvor i gang. Foto: Foto: Nørre Vorupør Fiskericompagni og Fiskeriforenings Fond

Spilhuse renoveres
I nordjyske Nørre Vorupør skal stedets stærke fiskerikultur bruges som afsæt for udvikling. Målet er at revitalisere området omkring byens stolthed - landingspladsen - gennem nænsom renovering og bevaring af kystfiskeriets bygninger. Projektet, som støttes af Stedet Tæller, kombinerer erhverv, historie, bygninger og turisme, og det formidler et spændende, kulturhistorisk miljø.

Nu tages der fat på første etape, der omfatter to bygninger. Projektgruppen har netop afholdt opstartsmøde, og 22. august går håndværkerne i gang.

Det oprindelige spilhus, der ligger ved den ny-anlagte riggeplads for surfere, skal gennemgribende renoveres. Konkret skal der indrettes bade- og omklædningsfaciliteter til surfere og andre udøvere af friluftsaktiviteter i den ene halvdel, mens den anden halvdel fortsat vil blive lejet ud til lager for Vorupør Røgeri. Derudover skal ydervægsbeklædningen på det nuværende spilhus repareres og males, og taget skal skiftes ud med et nyt tag i sort listepap.

Udover Stedet Tæller har projektet modtaget støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Vækstforum Nordjylland, Thisted Kommune samt EU via FiskeriLAG Nord.

Læs mere om projektet


Oversigtskort