Nyt udefra
 - 14.01.13

Dansk Erhverv sætter fokus på kystturisme

Deltag i debatten, når Dansk Erhverv sammen med en række partnere sætter fokus på, hvordan kystturismen kan blive en endnu stærkere vækstskaber i Danmark. Konferencen finder sted den 15. januar på Børsen.


Klitmøller
Kystturismen står stadig for flere end 6 ud af 10 udenlandske overnatninger, så der er gode grunde til at revitalisere turismen langs de danske kyster. Foto: Realdania

Kystturisme som vækstskaber
Kystturismen er en central del af dansk turisme, der bidrager betydeligt til at skabe vækst og beskæftigelse. Desværre har krisen betydet tabte overnatninger de seneste år.

Derfor sætter Dansk Erhverv sammen med VisitDenmark, Videncenter for Kystturisme, Feriehusudlejernes Brancheforening, Campingrådet, Cyklistforbundet, DRC og DSK fokus på, hvordan kystturismen kan blive en endnu stærkere vækstskaber. Det sker på konferencen "Kystturismen som vækstskaber" på Børsen i København den 15. januar.

Brug dagen til at pleje dit netværk og hør oplæg fra blandt andre turismeeksperten professor, Terry Stevens, direktør i Videncenter for Kystturisme, Lars H. Olsen og Erhvervs- og Vækstminister, Annette Vilhelmsen.

Vækstteam for turisme- og oplevelsesøkonomi
Formålet med konferencen er at sætte fokus på vækstpotentialet i den såkaldte kystturisme og ikke mindst, hvordan kystturisme kan skabe vækst og beskæftigelse.

Anledningen er dels, at regeringen har nedsat et vækstteam for turisme- og oplevelsesøkonomi, som skal give anbefalinger til regeringen inden den 1. april. Dansk Erhverv vil bruge konferencen til at samle inspiration og anbefalinger til vækstteamet. Dels er anledningen at kystturismen er en meget vigtig del af dansk turisme, som desværre har tabt overnatninger de seneste år. Kystturismen står dog stadig for flere end 6 ud af 10 af alle udenlandske overnatninger i Danmark, for mere end 40 pct. af turismeomsætningen og for 62 pct. af alle de turismeskabte jobs. Så der er gode grunde til at revitalisere turismen langs de danske kyster.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

 


Oversigtskort