Nyt udefra
 - 02.01.12

De unge mænd på landet stortrives

Nordfalster
De unge mænd på landet er ofte ressourcestærke og helt klar over, hvilke fordele og ulemper der følger med deres valg. Foto: Anne Prytz Schaldemose

Landliv er mandeliv
Livet på landet tilbyder frihed og andre værdier, som de unge mænd søger efter, siger forsker Jonathan Hermansen. Han har skrevet et speciale om, hvad der får de unge mænd til at blive på landet, mens de unge kvinder i stigende grad bosætter sig byerne.

Og de unge mænd er ofte ressourcestærke og træffer nogle helt bevidste valg. De er helt klar over, hvilke fordele og ulemper, der er ved at bo på landet, siger forskeren og prikker dermed hul i myten om at unge mænd ude på landet er tabere.

Frihed betyder mere for mænd end kvinder
Det, der er det interessante med friheden, er, at den tilsyneladende har større betydning for de unge mænd, end for de unge kvinder, siger Jonathan Hermansen. - Og det forklarer så igen, hvorfor det netop er mændene, der bliver, siger han. En anden ting, der har stor betydning, er, at unge mænd ofte har netværk, der er koblet til f.eks. den lokale fodboldklub. Og det kan ikke lige flyttes.

Undersøgelsen er dels gennemført som spørgeskema-undersøgelse, hvor hele Fyn har deltaget, dels er der lavet kvalitative interviews med 12 unge mænd fra Horne på Fyn.

Læs mere her


Oversigtskort