Nyt fra kampagnen
 - 23.01.14

1. spadestik i Marielyst

Der er gang i den i Marielyst, men det er hverken barkongerne eller bikinipigerne der præger billedet i disse dage. I stedet er repræsentanter fra Realdania, Guldborgsunds politikere, Marielysts ildsjæle og forretningsdrivende mødt op til 1. spadestik for anlægsprojektet på byens torv og det nye Strandstrøg. Projektet gennemføres som et realiseringsprojekt under Stedet Tæller.

Marielyst
Til sommer vil et nyt torv og strandstrøg byde gæsterne i Marielyst velkommen. Foto: GHB Landskabsarkitekter.

Sanseligt mødested
Projektet på torvet i Marielyst er resultatet af lang tids forarbejde i kommunen. Først om Marielyst Helhedsplan, derefter i en proces med ansøgning til Realdania, konceptudvikling, udvælgelsen af arkitekter og rådgivere, og endelig projekteringen og udbuddet til entreprenørerne.

Realdania har med Stedet Tæller sat fokus på, at yderområder i Danmark kan skabe udvikling og livskvalitet med udgangspunkt i stedbundne potentialer. Og det er tilfældet i Marielyst, hvor stranden er den helt store kvalitet, men hvor det miljø, der tilbydes de besøgende i byen, trænger til en kærlig hånd. Derfor passede kampagnens pulje Kvalitet i Kysternes turistbyer, som støtter torveprojektet, godt til Marielyst.  

Målet er, at torvet skal være et mødested, hvor man kan fornemme lyset og havet og sandet. Her skal lægges en sammenhængende egetræsbelægning, som næsten virker som et gulv, der kan danses eller gås med bare fødder på. Fremover skal bilerne ledes af Marielyst Strandvej, så der er plads til de gående og til musik eller markeder på det nye torv. Og ikke mindst, skal der plantes strandfyr, som skaber let skygge og gør byen rar at færdes i.

Det er GHB Landskabsarkitekter i samarbejde med Grontmij ingeniører og ETN arkitekter fra Nykøbing, der har tegnet projektet.

Læs mere om projektet


Oversigtskort