Nyt fra kampagnen
 - 25.04.14

Første spadestik taget i Hasmark Strandoase

I april blev første spadestik taget til Hasmark Strandoase taget. Projektet, der gennemføres som del af Stedet Tæller, skal efter planen stå færdigt til sommer og revitalisere området som et populært udflugtsmål.

Hasmark
Projekt Hasmark Strandoase står klart i løbet af sommeren.

Projekt 'Hasmark Strandoase' godt på vej
Fra Tørresø i vest mod Enebærodde i øst strækker den 10 kilometer lange Hasmark Strand sig - én af Fyns bedste og mest populære badestrande. Stedet er velbesøgt og rigt både på landskabelige, natur- og turismemæssige kvaliteter. Med godt 2.500 sommerhuse og 470 pladser på campingpladsen er Hasmark også et populært sommerhus- og campingområde.

Men ligesom mange andre sommerhusbebyggelser bliver Hasmark i stigende grad beboet året rundt, men de offentlige arealer og aktivitetsmuligheder er ikke gearet til dette brug. Samtidig efterspørger gæsterne rekreative områder, hvor et vist niveau af komfort giver alle mulighed for at komme ud og opleve naturen. Gennem etablering af ny adgang til vandet og bedre ankomstforhold til området skal projekt 'Hasmark Strandoase' derfor genoplive stedet som  en attraktiv destination for besøgende ved stranden og gøre Hasmark til Fyns mest besøgte badestrand.

"Konkret er idéen at skabe en helt ny strandpark med grønne arealer, små bakker og dale, buske og træer, shelters, boldbane og en række andre elementer, som kan forlænge både døgn og sæson," siger Kurt Christensen, der er udvalgtsformand i Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i  Nordfyns Kommune.

Hasmark Strandoase er et af i alt 11 projekter, der er udvalgt til støtte gennem Stedet Tællers første ansøgningsrunde. Projektet er valgt, fordi det har potentiale til at vise, hvordan nedslidte strandarealer kan omdannes og blive attraktive igen. På den måde skal projektet tjene som foregangsprojekt for andre nedslidte kystområder i landet.

Læs mere om projektet

 


 


Oversigtskort