Nyt udefra
 - 18.10.12

Fremtidens aktionsgrupper mødes

I denne weekend mødes over 150 græsrødder fra hele landet til årsmøde for lokale aktionsgrupper. Her skal de sammen med ministeren, embedsmænd og forskere diskutere fremtiden for de aktionsgrupper, der årligt fordeler mere end 130 mio. kroner til vækst og udvikling landdistrikter og fiskeriområder. Det skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i dag i en pressemeddelelse.

landsbyDet er selve fremtiden for landdistrikterne, der er på programmet, når de lokale aktionsgrupper holder årsmøde i Skærbæk fredag og lørdag. Foto: Anne Prytz Schaldemose

Aktionsgruppernes arbeje nytænkes
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter er i denne weekend vært for et møde, hvor bestyrelsesmedlemmer, ildsjæle og formænd sammen skal diskutere, hvordan udviklingen i de små lokalsamfund kan gribes an i årene fremad. De EU-programmer, som ligger til grund for aktionsgruppernes arbejde, skal nemlig relanceres til næste år, og det giver aktionsgrupperne mulighed for at præge fremtiden.

De lokale aktionsgrupper uddeler hvert år over 130 mio. kroner fra EU til projekter, som kan skabe liv og udvikling i landdistrikter og fiskeriområder. Til årsmødet samles nøglepersoner fra de 57 aktionsgrupper for at diskutere, hvordan arbejdet og tilskudsmidlerne kan bruges bedst muligt.

Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, siger:"Den erfaringsudveskling, der finder sted de her par dage, er et vigtig bidrag, når vi skal tilrettelægge de lokale aktionsgruppers arbejde fremover".

Ministeren fremhæver aktionsgruppernes store frihed til selv at tilrettelægge deres indsatser inden for de givne EU-rammer. Derfor ser ministeren store muligheder for at udvikle og nytænke de lokale aktionsgruppers arbejde.

"Vi kan inden for vide rammer formulere de værktøjer, vi har brug for. Jeg er stærk fortaler for, at vi udnytter denne mulighed. Og det er netop det, vi har mulighed for på årsmødet. På den måde kan vi i fællesskab skabe vækst, liv og arbejdspladser i såvel landdistrikter som fiskeriområder," udtaler ministeren.

Se program for dagen på ministeriets eget website


Oversigtskort