Nyt fra kampagnen
 - 05.11.14

Hasmark Strandpark åbnet med klip af bikinisnor

Hasmark Strandpark har gennemgået et fysisk kvalitetsløft og genåbnede fredag den 24. oktober 2014 med fest og farver. En opgradering af ankomstforholdene og en lettere adgang til havet har skabt grundlag for Hasmark Strandpark som foretrukket fynsk feriested.

Hasmark Strandpark - åbning
Hasmark Strand omfatter 10 kilometer strand - fra Tørresø i vest mod Enebærodde i øst. Med godt 2.500 sommerhuse og 470 pladser på campingpladsen er Hasmark også et populært sommerhus- og campingområde. Foto: Arne Gregersen

Hasmark Strandpark åbnet
Der var lagt op til en sjov og festlig event, da Hasmark Strandpark blev indviet fredag den 24. oktober 2014, kl. 13.00. Trods årstiden blev eventen bundet sammen i et badetema.

Borgmester Morten Andersen klippede den røde snor, som i dagens anledning var blevet til en 'bikinisnor'. To lokale skoleklasser dystede om at bygge det flotteste sandslot. Et antal vinterbadere demonstrerede deres færdigheder, og sanger/skuespiller Søren Bech-Madsen sang vinterbaderne frem med lystige badeviser. I det hele taget var der en masse aktiviteter, som viser mulighederne i Hasmark Strandpark, og skabte rammerne for en festlig åbning.

Projekt Hasmark Strandpark er blevet til med støtte fra Stedet Tæller.

Nedslidt strand bliver attraktiv igen
Realdania har valgt projektet, fordi området omkring Hasmark Strand har potentiale til at vise, hvordan nedslidte strandarealer kan omdannes og blive attraktive igen. På den måde skal projektet tjene som foregangsprojekt for andre nedslidte kystområder i landet.

Borgmester Morten Andersen er glad for, at anlægsprojektet er færdigt, og at de nye faciliteter nu kan tages i brug af både fastboende, turister og andre besøgende.

"Med omdannelsen herude har vi skabt langt bedre forhold for brugerne. Vi har gjort det nemmere at komme ned til vandet og har i det hele taget skabt bedre ankomstforhold til området. Forhåbentlig vil det få endnu flere til at få øje på dette dejlige område," siger Morten Andersen.

Ligesom med mange andre sommerhusbebyggelser, bliver Hasmark i stigende grad beboet året rundt. Det har de offentlige arealer og aktivitetsmuligheder hidtil ikke været tilstrækkeligt gearet til. Samtidig efterspørger brugerne rekreative områder med et vist niveau af komfort, og det giver hele forandringen omkring Hasmark.

"Projekt Hasmark Strandpark viser, hvordan et nedslidt strandområde kan gøres attraktivt igen gennem enkle indgreb, der understøtter strandens kvaliteter. Kysten er en af yderområdernes store potentialer, og med projekt Hasmark Strandpark er et attraktivt besøgsmål ved vandet blevet ganskabt" udtaler Karen Skou, Realdania.

"Vi har skabt en helt ny strandpark med grønne arealer, små bakker og dale, buske og træer, shelters, boldbane og andre elementer, som kan forlænge både døgn og sæson", siger Morten Andersen.

Hasmark Strand omfatter 10 kilometer strand - fra Tørresø i vest mod Enebærodde i øst. Med godt 2.500 sommerhuse og 470 pladser på campingpladsen er Hasmark også et populært sommerhus- og campingområde.

 


Oversigtskort