Nyt fra kampagnen
 - 11.04.14

Hasmark Strandoase klar til første spadestik

Onsdag d. 23. april 2014 bliver det første spadestik til Hasmark Strandoase taget.  Projektet, der gennemføres som del af Stedet Tæller, skal efter planen stå færdigt til sommer og dermed revitalisere området som et populært udflugtsmål.

Hasmark
Projekt Hasmark Strandoase støttes gennem Stedet Tæller, fordi det har potentiale til at vise, hvordan nedslidte strandarealer kan omdannes og blive attraktive igen.

Startskudet tages til projekt Hasmark Strandoase
Det bliver udvalgsformand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Kurt Christensen, der stikker spaden i jorden og dermed giver startskuddet til projekt Hasmark Strandoase. Han ser frem til, at Hasmark Strandoase allerede fra sommersæsonen kan trække endnu flere besøgende til området.

"Vi får skabt en attraktiv destination for besøgende - både for lokale, sommerhus-, camping- og dagsturister. Det gør vi blandt andet ved at sikre bedre adgangsforhold til vandet og i det hele taget skabe bedre ankomstforhold til området," siger Kurt Christensen.

Hasmark Strandoase er et af i alt 11 projekter, der modtager støtte gennem Stedet Tællers første ansøgningsrunde. Projektet er valgt, fordi det har potentiale til at vise, hvordan nedslidte strandarealer kan omdannes og blive attraktive igen. På den måde skal projektet tjene som foregangsprojekt for andre nedslidte kystområder i landet.

Fokus på oplevelser og komfort
Ligesom mange andre sommerhusbebyggelser bliver Hasmark i stigende grad beboet året rundt, men de offentlige arealer og aktivitetsmuligheder er ikke gearet til dette brug. Samtidig efterspørger gæsterne rekreative områder, hvor et vist niveau af komfort giver alle mulighed for at komme ud og opleve naturen.

"Konkret er idéen at skabe en helt ny strandpark med grønne arealer, små bakker og dale, buske og træer, shelters, boldbane og en række andre elementer, som kan forlænge både døgn og sæson," siger Kurt Christensen.

Hasmark Strand omfatter 10 kilometer strand - fra Tørresø i vest mod Enebærodde i øst. Med godt 2.500 sommerhuse og 470 pladser på campingpladsen er Hasmark også et populært sommerhus- og campingområde.

Første spadestik foregår onsdag den 23. april fra kl. 13-14. 

Læs mere om projektet

 

 

 


Oversigtskort