Nyt udefra
 - 06.02.14

Herregårde kan søge om støtte til at byde lokalsamfundet indenfor

Æblemostfestival, teaterforestilling eller herregårdsmarathon? Kun fantasien sætter grænser for, hvordan der kan pustes nyt liv i herregårdenes funktionstømte bygninger ved hjælp af enkle tiltag og nye aktiviteter. Med en ny ansøgningsrunde skaber Realdanias kampagne, Fremtidens Herregård, mulighed for, at herregårdsejere og deres samarbejdspartnere kan søge om støtte til aktiviteter, der skaber lokal dynamik og liv i bygninger og kulturmiljøer. 

Høstmarked
Formålet med Fremtidens Herregårds aktuelle ansøgningsrunde er at inspirere til, hvordan herregårdenes funktionstømte bygninger og kulturmiljøer kan anvendes på nye måder. Foto: Ingrid Riis

Aktiviteter skal skabe åbenhed og lokal dynamik
Med en ny ansøgningsrunde giver Realdanias kampagne Fremtidens Herrgård herregårdsejere mulighed for at søge støtte til gode ideer, der med få midler og enkle tiltag skaber nyt liv i herregårdens funktionstømte bygninger og kulturmiljøer og byder lokalsamfundet indenfor.

Både ejerne og deres samarbejdspartnere har mulighed for at byde ind.

Aktiviteterne skal skabe åbenhed og opmærksomhed om herregårdene og bane vejen for, at herregårdene kan blive dynamoer og forandringsagenter i deres lokalsamfund.

Formålet med ansøgningsrunden er at inspirere til, hvordan herregårdenes funktionstømte bygninger og kulturmiljøer kan anvendes på nye måder - uden at det nødvendigvis koster mange penge og kræver store forandringer. 

Realdania har afsat i alt 1,5 mio. kr. til støtte af aktiviteter, og det prioriteres at støtte mange små projekter. Der kan søges om max. 100.000 kr. pr. projekt, og den enkelte herregård kan kun søge støtte til ét projekt ved hver ansøgningsrunde.

Læs mere om kampagne og ansøgningsrunde

 


Oversigtskort