Nyt fra kampagnen
 - 18.06.15

Kom til indvielse af Løkken Læmole

Lørdag den 20. juni kl. 12.00 fejres opgraderingen af Løkken Læmole, som nu er klar til sol, sommer og byens mange gæster. Projektet er gennemført som en del af Stedet Tæller.

Løkken
Havet, stranden og stemningen ved molen tiltrækker hver dag året rundt lokale og turister. Nu udfolder flere og flere aktiviteter sig på stedet. Foto: Mette Johnsen

Renovering, forskønnelse og nye muligheder
I slutningen af 1800-tallet fik de første badegæster øje på den lille, nordjyske by Løkken, og de gamle købmandsgårde blev ombygget til badehoteller. Løkken er en af Danmarks kendte og klassiske kystferiebyer, men efter en årrække med mange turister og for lidt fokus på kvalitetsoplevelser, opstod et behov for at styrke Løkkens særlige kvaliteter som bade- og turistby.

Kystfiskeriet og Løkken Læmole er en væsentlig del af Løkkens identitet. Havet, stranden og stemningen ved molen tiltrækker hver dag året rundt lokale og turister, og flere og flere aktiviteter folder sig ud på stedet. Allerede nu er der åbnet en surfcafé, der udnytter de nye muligheder, som molen giver.

Nu indvies 1. etape af Løkken Moleleje. Molen er blevet gennemgribende renoveret, og der er samtidig skabt mulighed for nye rekreative oplevelser. På solskinspladsen kan man slå sig ned, nyde solen og mærke havet. Spidsen af molen er indrettet til lystfiskere - også i kørestol og den nye promenade indbyder til en slentretur.

Synergi og lokal sammenhængskraft
Løkken Moleleje viser, at der er stort potentiale i at hæve kvaliteten i en klassisk kystturismedestination. Samtidig er projektet stærkt strategisk forankret i både en lokal områdefornyelsesindsats og et projekt under VisitNordjyllands initiativ "Udvikling af stedbundne turismekoncepter i danske kystferiebyer". De mange indsatser i byen og området har også skabt ny dialog og fælles fodslag på tværs af byens fiskere, surfere, erhvervsliv og kommunale politikere.

Projektchef i Realdania, Karen Skou: "Alle de mange forskellige tiltag og kompetence- og strategiudviklingen har samlet set skabt et projekt, der er stærkt lokalt forankret. Og det  giver genlyd i hele Løkken. Projektet i Løkken viser, at der er stor værdi i at arbejde helhedsorienteret og strategisk med udvikling af kystturisme". 

Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt: "Løkken er en kystby med et kæmpe turismepotentiale, og derfor er det vigtigt for Hjørring kommune at støtte op om byens udvikling. Projektet Løkken Moleleje er en vigtig katalysator for Løkken. Projektet har bragt kommune, borgere og erhvervsliv tættere sammen i en fælles indsats, og har skabt en positiv fysisk forandring, der nu inspirerer andre til også at tænke høj kvalitet ind i byens turistaktiviteter.  

 


Oversigtskort