Nyt udefra
 - 12.09.14

Konference om fremtidens købstæder

Den 16. september inviterer kommuner, borgere, forskere, debattører og det lokale erhvervsliv til en konference, der sætter fokus på potentialer for danske købstæder i forandring som attraktive levesteder. Få ny viden og vær med til at skabe konstruktiv debat om fremtidens købstæder.

Kerteminde
Konferenct om fremtidens købstæder sætter fokus på købstædernes potentiale som attraktive levesteder. Foto: Anne Prytz Schaldemose

Omstilling til fremtidens behov
Danske købstæder og mellemstore handels- og provinsbyer har været afgørende dynamoer for liv, vækst og udvikling i hele landet igennem generationer. Denne rolle skal fastholdes og styrkes, mener Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og det kræver omstilling til fremtidens behov i øjenhøjde med borgerne og i samspil på tværs af kommuneskel.

Med Hans Engell som ordstyrer og minister Carsten Hansen som vært, vil konferencen invitere til en levende debat mellem engagerede borgmestre, førende forskere og udfordrende debattører samt dagens fremmødte deltagere. Fokus er på købstæders potentialer som attraktive levesteder med særligt fokus på detailhandel, livet i bymidterne, demografiske forandringer og byidentiteter.

Konferencen finder sted i i Tobaksgården i Assens.

Læs mere på hjemmesiden for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter


Oversigtskort