Nyt fra kampagnen
 - 18.09.15

Konkurrencedeltagere til Solnedgangspladsen i Gammel Skagen valgt

Det norske arkitektfirma Snøhetta, det københavnske arkitektfirma SLA samt det aarhusianske arkitektfirma Kristine Jensens Tegnestue er netop udvalgt til at komme med hver deres forslag til en ny Solnedgangsplads i Gammel Skagen.

Solnedgangspladsen
Snøhettea, SLA og Kirstine Jensens Tegnestue skal hver især give deres bud på, hvordan Gammel Skagens kommende solnedgangsplads skal udformes. Foto: Grundejerforeningen Gammel Skagen

Stor interesse for prækvalifikation
Solnedgangspladsen er stedet, der tæller, i Gammel Skagen. Her mødes by og hav, borgere og gæster, og herfra har man et spektakulært udsyn mod Vesterhavet og en fantastisk solnedgang. Men den asfalterede plads yder ikke beliggenheden retfærdighed. Nu er planen derfor at skabe en ny solnedgangsplads i klitterne. En plads for alle, hvor man kan nyde en af Nordjyllands smukkeste udsigter.

Frederikshavn Kommune og Grundejerforeningen Gammel Skagen inviterede i juni interesserede arkitektfirmer til at byde ind på opgaven om omdannelse af Solnedgangspladsen, et projekt som er en del af Realdanias kampagne Stedet tæller. Ved fristens udløb den 15. august havde ikke mindre end 30 arkitektfirmaer meldt sig som interesserede.

Nu har Frederikshavn Kommune og Grundejerforeningen Gammel Skagen udvalgt de tre prækvalificerede arkitektfirmaer, der skal give hver deres bud på, hvordan opgaven kan løses. De tre prækvalificerede er Snøhetta, SLA og Kristine Jensens Tegnestue

Formanden for teknik og miljø, Lars Møller, er begejstret over de mange kvalificerede ansøgere: "Vi er både begejstrede og overraskede over den store interesse, der har været for at være med, og over det høje niveau hos ansøgerne. Det vidner om en stor interesse for opgavens karakter og ikke mindst for stedet, som er yderst centralt for Gammel Skagens identitet og karakter. Nu glæder vi os til at se resultatet i form af de tre løsningsforslag, som skal være indsendt senest den 15. december i år".

Projektchef i Realdania, Karen Skou siger: "Det er rigtig positivt, at så mange har budt ind på at skabe en ny Solnedgangsplads, og vi ser frem til at se de stærke teams bud på dette vigtige sted i Skagen. Det er Realdanias klare erfaring, at høj kvalitet i aktiviteter og tilbud i kystområder er med til at tiltrække flere turister og besøgende."

Pressemeddelelsen er udsendt af Frederikshavn Kommune.


Oversigtskort