Nyt udefra
 - 16.12.12

Medierne taler pænere om yderområderne

Der bliver talt stadig pænere om yderområderne i medierne, og betegnelsen 'den rådne banan' er næsten væk. I 2010 toppede frekvensen af negative ord i syv landsdækkene medier, og siden er brugen er nu næsten halveret. Det viser de seneste tal fra Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet.

Nordjysk landskabNy undersøgelse fra Center for Landdistriktsforskning viser, at brugen af ordet 'Udkantsdanmark' er voldsomt faldende". Foto. Anne Prytz Schaldemose

Farvel til 'Den rådne banan'
Der bliver talt langt pænere om Danmarks yderområder end for få år siden. Det viser de seneste tal fra Center for Landdistriksforskning ved Syddansk Universitet.

Professor Gunnar Lind Haase Svendsen har fulgt sprogbrugen i syv landsdækkende medier, og de seneste tal, der dækker de første 11 måneder af 2012, viser en klar forbedring.

'Den rådne banan' blev således kun brugt 32 gange mod 102 gange i 2010, og 'Udkantsdanmark' blev brugt 658 gange mod 1055 i 2010. Det er en udvikling, som ligger godt i tråd med Stedet Tællers formål. 

Tallene glæder ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen:

"Det betyder alt, at man taler ordentligt om landdistrikterne. Vi kan jo ikke trænge igennem med budskabet om det gode liv i landdistrikterne, hvis det bliver kaldt 'Udkantsdanmark' i medierne. Ingen har jo lyst til at bosætte sig og investere sådan et sted," siger Carsten Hansen.

Kilde: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter


Oversigtskort