Nyt udefra
 - 15.11.12

Mulighedernes Land viser vejen for yderområderne

Hvilken rolle spiller yderområderne i fremtidens samfund? Hvordan kan det enkelte steds særlige kvaliteter danne udgangspunkt for udvikling? Og hvem skal drive udviklingen? Det vil ildsjæle, planlæggere, politikere og arkitekter diskutere i dag på en konference om fremtidens yderområder. Konferencen markerer afslutningen på partnerskabsprojektet Mulighedernes Land mellem tre kommuner og Realdania. Erfaringerne fra projektet kan desuden læses i en bog, som lanceres på konferencen.

Hammerhavn
Hammerhavn på Bornholm er et af de 16 projekter i Mulighedernes Land. Havnen har fået nye faciliteter - til gavn for både lokale og turister. Foto: Realdania 

Yderområdernes fremtid til debat
Siden 2007 har Realdania sammen med Thisted, Lolland og Bornholm kommuner skabt nye veje til udvikling af yderområderne gennem 16 demonstrationsprojekter i partnerskabsprojektet Mulighedernes Land.

Nu afsluttes Mulighedernes Land med en fælles konference, hvor der deles ud af erfaringer fra projekterne, og yderområdernes fremtid sættes til debat. Konferencen afholdes torsdag den 15. november i Street Mekka på Enghavevej, København.

Programmet byder blandt andet på erfaringer fra de tre kommuner og oplæg om Eden Project i Sydengland. Her har iværksætter Tim Smit forvandlet en mine fra et ar i landskabet til et stort natureksperimentarium i form af én stor, overdækket have. Desuden diskuterer borgmester Winni Grosbøll, Stig Vestergaard og Lene Kjelgaard Jensen udvikling og afvikling for yderområderne, og der er paneldebat med eksperter inden for landdistrikter og planlægning.

Erfaringskatalog formidler projekter og erfaringer
På konferencen udgives en bog og et erfaringskatalog, der i tekst og billeder formidler de 16 projekter og tværgående erfaringer fra Mulighedernes Land.

Download publikationen Mulighedernes Land. Nye veje til udvikling i yderområder


Oversigtskort