Nyt udefra
 - 22.02.12

Naturen i Vadehavet skal skabe arbejdspladser

Vadehavet
Projektet kombinerer naturbeskyttelse, turisme med udgangspunkt i naturen. Foto: Thomas Retsloff, www.danmarksnationalparker.dk

Naturbeskyttelse og turisme skal følges ad
Med millionstøtte fra EU skal de tre lande udvikle nye turismeformer, der tager udgangspunkt i en bæredygtig natur. Projektet skal demonstrere, hvordan den beskyttede natur skal skabe grundlag for bæredygtig vækst, kulturel identitet og udvikling af nye former for turisme.

Der skal skabes grønne job, der samtidig gør naturen i stand til at bære mere end de 70 millioner besøgende, som det samlede vadehavsområde tiltrækker hvert år.

"Regeringen arbejder for at skabe en grøn økonomi. Her er et projekt, hvor naturbeskyttelse og turisme går hånd i hånd. Det er et fint eksempel på, at vi kan skabe nye arbejdspladser og samtidig beskytte naturen i Vadehavet," siger miljøminister Ida Auken.

Nye bæredygtige attraktioner
Projektet hedder PROWAD - Protect and Prosper. Det består af markedsanalyser og udvikling af idéer til nye attraktioner ved Vadehavet, som er bæredygtige og af høj kvalitet.
Naturstyrelsen kommer fra dansk side til at spille en central rolle sammen med Nationalpark Vadehavet og de lokale kommuner.

Projektet har et samlet budget på 10 millioner kroner. Heraf kommer halvdelen fra EU's regionale udviklingsmidler.

Projektet skal blandt andet danne baggrund for en stor ministerkonference mellem Danmark, Tyskland og Holland om styrkelse af Vadehavet i 2013. 

Kilde: Naturstyrelsen


Oversigtskort