Nyt udefra
 - 16.08.12

Nyt videncenter for kystturisme i Hvide Sande

Nyt videncenter skal bidrage til at styrke innovation og viden om nye vækstmuligheder i kystturismen i hele Danmark.

Vestled 
Det ny videncenter for kystturisme skal bidrage til at skabe vækst og innovation i kystturismen. Foto: Christina Capetillo

Nyt videncenter skal styrke kystturismen
Det er Erhvervs- og Vækstministeriet, Region Midtjyllands, Region Syddanmarks, Region Sjællands og Region Nordjyllands vækstfora samt Ringkøbing-Skjern Kommune, som er gået sammen om at bidrage til etableringen af et nationalt videncenter for kystturisme i Hvide Sande. Et center, der skal bidrage til at styrke innovation og viden om nye vækstmuligheder i kystturismen i hele Danmark.

Blandt opgaverne er:

  • At skabe viden og datagrundlag, som kan give virksomheder og andre relevante, kommunale, regionale og nationale turismeaktører bedre grundlag for investeringer i markedsføring og  produktudvikling inden for kystturismen, fx data om salg, kundetilfredshed eller turisternes behov og ønsker.
  • At gennemføre udviklingsprojekter og forundersøgelser, der på udvalgte områder skaber sammenhæng mellem nye kundebehov, mere effektiv markedsføring og mere karakterfulde produkter.
  • At etablere netværk af virksomheder og øvrige turismeaktører.

Enkelt og udfordrende
"Jeg ser frem til, at arbejde endnu mere målrettet med udviklingen af et erhverv, som er vigtigt nationalt og lokalt. Videncenter for kystturisme skal bidrage til at skabe vækst og innovation - skabe gode forretninger for alle! Det er både et enkelt og et udfordrende mål", siger videncenterets direktør, Lars H. Olsen, og fortsætter: "Forventningerne til videncenterets resultater er store, og dem vil jeg gerne realisere sammen med de kommende medarbejdere, samarbejdspartnere og de mange aktører i erhvervet.

Centeret er etableret pr. 1. august 2012.

Læs mere på 'Videncenter for kystturismes' eget website


Oversigtskort