Nyt udefra
 - 23.09.14

Odsherred udpeget som geopark

Geopark Odsherred er udpget som Geopark af UNESCO og er dermed kommet i fint selskab med blandt andet Harzen, vulkanen Katla og Shetlandsøerne. Udnævnelsen støtter op om den kommende højderygsti, der skal være med til at formidle og tilgængeliggøre istidslandsskabet og gennemføres som en del af Stedet Tæller.

GeoparkGeoparken skal være paraply for erhverv, turisme, kulturliv og branding af Odsherred. Foto: Marianne Diers

Odsherred er optaget i Global Geoparks Network
Geopark Odsherred er i nat som den første i Danmark blevet optaget som international anerkendt geopark i Global Geoparks Network. Det skete på den 6. internationale UNESCO-geoparkkonference i Canada.

Global Geoparks Network består af godt 100 geoparker i 30 lande i hele verden, og Odsherred kommer hermed i fint selskab med blandt andet Harzen i Tyskland, området omkring den islandske vulkan Katla og Shetlandsøerne i Nordatlanten.

Hvad er en geopark?
En geopark er et afgrænset område med en unik geologi. For at blive anerkendt som en geopark, skal man også arbejde med at sætte fokus på geoturisme og bæredygtig udvikling med udgangspunkt i landskaberne og lokalbefolkningen.

"Det er en stor og glædelig begivenhed og en vigtig international anerkendelse af vores egns særlige istidslandskab, siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov til DR tirsdag fra Saint John i det østlige Canada, hvor den fire dage lange internationale konference afholdes.

Udnævnelse understøtter ny højderygsti i Odsherred
Udnævnelsen af Geopark Odsherred ligger godt i tråd med stedets kommende højderygsti - et projekt, der har til formål at formidle og tilgængeliggøre Odsherreds særlige istidslandskab. Højderygstien gennemføres som en del af Stedet Tæller.

Læs mere om højderygstien i Odsherred

Kilde: DR

 

 

 


Oversigtskort