Nyt udefra
 - 19.04.13

Odsherred vil forskønne fem landsbyer

Odsherred Kommune sætter gang i forskønnelse af fem landsbyer. Samtidig skabes generel opmærksomhed om kommunens unikke bevaringsværdier med Realdania og Kulturstyrelsens udstilling Steder med Sjæl.

Stenstrup Forsamlingshus
Stenstrup Forsamlingshus. 

Odsherred skal være skønnere
Fem byer og byområder i Odsherred vil i maj 2013 undergå en synlig forandring med beplantning, skulpturer, borde og bænke, en omgang maling eller noget helt andet for at forny og forskønne og styrke sammenholdet.

De fem byer er energilandsbyerne Egebjerg og Stenstrup, Høve og Herrestrup samt bebyggelsen Korvethusene på havnen i Nykøbing, som har ansøgt om og er blevet udvalgt til at deltage i den uformelle 'landsby-dyst' - Landsby Makeover. Landsbyerne har fået 25.000 kr. til opgaven med mulighed for at vinde yderligere 50.000 kr. samt 20 timers håndværkerhjælp.

I Nykøbing vil ejerforeningen i Korvethusene plante træer og opsætte borde, bænke, parasoller og skulpturer bland andet på 'Korvettorvet' midt i bebyggelsen og byde til fest i 'Nostalgihuset, som er den ældste etagebygning på havnen. I Egebjerg vil man forskønne indfaldsvejene og byens gadekær, plante blomsterbed på skråningen overfor Egebjerggård og lave en byrute. I Herrestrup vil man retablere projekt Agerlandets naturområde ved Ringtoften, som er groet helt til. Her skal være ny bålplads, buske og træer skal ryddes, en gammel mandskabsvogn skal istandsættes til undervisning af sfo-børn, og senere er planen at opsætte solceller, sheltere og oplysningstavler. Og i Høve er drømmen at genskabe udsigten fra Høve Stræde ud over Sejerø Bugten ved at rydde begge sider af vejen for træer og buske i samarbejde med Høve Friskole, kommunen og de private lodsejere.

Odsherreds steder med sjæl
Konkurrencen starter officielt lørdag den 4. maj 2013 kl. 11-13 i bibliotek Aksen i Asnæs, hvor også kuffertudstillingen Steder med sjæl åbner. Mandag den 3. juni afgør dommerne, hvilken by, der skal have hovedpræmien.

Læs mere om konkurrencen

Læs om kuffertudstillingen Steder med sjæl og se, hvordan den kommer til din kommune


Oversigtskort