Nyt fra kampagnen
 - 16.11.15

Tre teams skal give bud på nyt Fanø Bad

Tre arkitektteams er udvalgt til at udforme hvert deres bud på, hvordan byrummet ved Fanø Bad kan fornys og udvikles. Fanø Kommune står bag projektet i samarbejde Fanø Bads ejerforeninger, forretninger og andre interessenter. Projektet støttes økonomisk af Realdania som en del af Stedet Tæller, Kvalitet i kysternes turistbyer. 

Fanø Bad
Projektet skal bidrage til at give Fanø Bad en klar identitet og et udtryk, der bl.a. bidrager til at fremhæve historien om stedet som én af de ældste, danske ferie- og badedestinationer.

De tre udvalgte teams er:

  • ERIK BRANDT DAM arkitekter ApS og Cornelius + Vöge ApS
  • MASU PLANNING, EVERYDAY og Jesper Kongshaug (Architectural Lighting)
  • PRIMUS Arkitekter og STED, by- og landskab

Konkret skal de tre teams nu udarbejde forslag til et samlet koncept for en fornyelse og udvikling af det centrale byrum ved Fanø Bad. Konceptet skal skabe fysisk, mental og social sammenhæng og give Fanø Bad en klar identitet og udtryk, der samtidig også fremhæver stedets særlige karakter ved kysten og historien som én af de ældste, danske ferie- og badedestinationer. Projektet skal på den måde skabe gode rammer for nyt liv og samvær ved Fanø Bad.

Derudover skal de tre teams komme med forslag til et nyt torv i området. Torvet skal kunne fungere som et centralt og attraktivt møde- og samlingssted. Samtidig skal torvet give Fanø Bad og området et synligt løft. Torvet skal også kunne fungere som igangsætter for, at området udvikles yderligere med flere aktiviteter og tilbud, for eksempel i form af cafeer og andre erhvervsinitiativer. Torvet skabes i samarbejde med ejerforeningerne i det tidligere badeland og Feriecenter Vesterhavet, som har indvilget i, at Fanø Kommune også lader en mindre del af disse private arealer indgå i udviklingsprojektet.

Erik Nørreby, borgmester, Fanø Kommune siger: "Med et budget på knap 3,4 mio. kr. får man nødvendigvis ikke bygget et helt nyt Fanø Bad op, men forhåbentlig kan vi med det nye torv være med til at videregive inspiration og optimisme til Fanø Bads mange private ejere".

Og Jacob Bay, projektkoordinator, Fanø Kommune tilføjer: "I processen har mange givet udtryk for, at der mangler nogle steder i byrummet, hvor folk kan mødes. Derfor er ideen om en torveplads opstået. Det bliver dog kun i meget lille skala, vi vil kunne udforme pladsen, når der samtidig fortsat skal tages nødvendige hensyn til trafikken og parkeringen".

Som indledning til projektet har Fanø Kommune haft tæt dialog med Fanø Bads ejerforeninger, samt beboere, erhvervsdrivende og en række andre interessenter i området, som er kommet med ideer og input.

De tre konkurrerende forslag udarbejdes op mod jul og vil herefter blive udstillet i området ved Fanø Bad, hvor de kan betragtes og kommenteres, inden dommerkomiteen i begyndelsen af 2016 træffer afgørelse om et vinderforslag. Alle har her mulighed for at komme med kommentarer til forslagene, inden dommerkomiteen træffer afgørelse om det endelige vinderforslag.

Projektet er udviklet og gennemføres med støtte fra Realdania og som en del af Stedet Tæller. Karen Skou, projektchef, Realdania siger: "Vi ser frem til, at vi med konkurrencen får nogle gode bud på et koncept for, hvordan Fanø Bad kan bringes ind i fremtiden."

Læs mere om projektet

 

 


Oversigtskort