Nyt udefra
 - 31.10.13

Videncenter: Klare anbefalinger til kystturismen

Resultaterne fra tre grundige analyser af service og kvalitet i kystturismen danner nu basis for en række anbefalinger til ny vækst og udvikling fra Videncenter for Kystturisme.

Klitmøller
Kystturisterne skal have mere hjælp og bedre rammer til at nyde naturen, fastslår tre analyser fra Videncenter for Kystturisme. Foto: Realdania


Behov for bedre bymiljøer
Kystturisterne i Danmark skal have bedre rammer til at nyde naturen, og der skal arbejdes endnu mere professionelt med velkomst og vejledning. Sæsonen bør udvides for at give plads til en god oplevelse for endnu flere, og der bør investeres i bedre sammenhæng og miljø med flere aktiviteter i bycentrene. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra Videncenter for Kystturisme på basis af tre store analyser af kvalitet og service i den danske kystturisme:

  • Stor interviewundersøgelse med over 6.000 face-to-face interviews
  • Rapport fra ekspertpanel på oplevelsesbesøg til de 20 Særlige feriesteder
  • Mystery shopping analyse med anonyme vurderinger af turisternes oplevelse i detailhandelen, 
    på spisesteder og på turistkontorer

"Vi har et rigtigt godt grundprodukt, som de trofaste gæster er glade for. Der tegner sig dog et ret klart og entydigt billede i de tre analyser: Kunderne er blevet mere krævende og har ikke længere nok i et lækkert hus og vores dejlige natur. Vi mangler investering i bedre velkomst- og bymiljøer, og vi yder for dårlig service på flere områder," lyder sammenfatningen fra direktør Lars H. Olsen, Videncenter for Kystturisme.

"Den gode nyhed er til gengæld, at vi halter på de områder, vi selv kan gøre noget ved. Vores gæster er jo generelt meget tilfredse, ikke mindst med vores natur og strand. Men det gælder primært de turister, der kommer igen og igen. Vi får ikke rigtig fat i nye kundegrupper, og derfor er kystturismen i tilbagegang, selvom den høje tilfredshed på en række områder giver basis for at tiltrække endnu flere gæster," siger Lars H. Olsen.

Analyserne er netop offentliggjort, og hele materialet kan ses og hentes på videncenterets eget website

 


Oversigtskort