Nyt fra kampagnen
 - 21.11.17

Vinderne af fotokonkurrencen #StedetTæller

Tilbage i marts måned lød startskuddet på Realdanias fotokonkurrence #StedetTæller. Nu har dommer og prisvindende fotograf Lærke Posselt udpeget sine favoritter blandt konkurrencebidragene, og sløret kan løftes fori alt otte vinderfotos, der rør beskueren og viser, hvad der gør nogle steder i Danmark til noget ganske særligt.

Instakonkurrence
Den prisvindende fotograf Lærke Posselt har udvalgt de otte vindere i konkurrencen.

En fin og enkel komposition. Et landskabsbillede og en abstrakt gengivelse. En følelse, der bliver vækket. En opdagelsesrejse ind i både foto og sted. Der er fundet i alt otte vinderfotos i Realdanias fotokonkurrence #StedetTæller, som har 20 af de projekter, som er gennemført i Stedet Tæller som afsæt. 

Det er den prisvindende danske fotograf Lærke Posselt, der har udvalgt de otte vindere blandt 170 bidrag. Og hvert af de valgte fotos har en helt særlig kvalitet - præcis som det sted, de gengiver.  Fotos taget impulsivt med telefonen har været med i konkurrencen på lige fod med dem, der er taget med kameraudstyr. Dét, der har været vigtigt i bedømmelsessituationen har været, at billederne rørte noget særligt ved stedet og ramte noget særligt set med dommerens rutinerede øjne. 

Konkurrencen blev skudt i gang i marts 2017 som en afrunding på Stedet Tæller. Kampagnen har i perioden 2011-2016 kastet lys over yderområdernes potentialer og støttet 36 projekter, der har dyrket og styrket det stedbundne potentiale som led i at skabe en positiv udvikling af et lokalområde. Med fotokonkurrencen #StedetTæller var målet at få danskernes bud på, hvad de ser som det særlige ved 20 af stederne - nemlig de steder, hvor projekterne var længst fremme.  

Læs mere og se billederne på Realdanias hjemmeside


Oversigtskort