Realiseringsprojekt

Søndervig

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Søndervigs nye centrale plads, Sandpladsen, trækker kystoplevelsen ind i centrum. Pladsen er byens nye naturlige mødested for borgere og turister.

Historisk centrum skal revitaliseres
I starten af 1880'erne gik en række lokale håndværksmestre sammen om at finansiere og opføre Søndervig Badehotel, der åbnede i 1889. Siden har Søndervig udviklet sig eksplosivt, og destinationen er nu en af Vestkystens mest populære badebyer.

I dag er der cirka 3600 sommerhuse i Søndervig og opland, men byens historiske centrum og Badevej - den fysiske forbindelse til havet - havde endnu ikke fundet deres plads i den moderne badeby.

Med dette projekt er der udviklet et naturligt mødested for borgere og turister. Sandpladsen binder nemlig byen og stranden sammen og indbyder til leg, sport og afslappende pauser. 

Intensivt samarbejde
Projektet er kulminationen på en lang og intensiv proces mellem region, kommune, turistforening og lokale erhvervsaktører, som gennem et treårigt udviklingsprojekt har arbejdet med, hvordan Søndervigs potentiale kan forløses til gavn for kystturisme og opland.

Der er også tale om en videreudvikling af en strategisk turismepotentialeplan for Hvide Sande og Søndervig. Planen har ført til en klar vision for, hvordan der kan skabes vækst i turismen og kvalitet i byens fysiske miljø og indretning.

 • Status
  Projektet er realiseret.
 • Vision
  At skabe øget kvalitet gennem opgradering af byens parkeringsplads.
 • Hovedgreb
  Placering af et arkitektonisk landmark, som inviterer til ophold for fx madpakkegæster og samtidig fungerer som landmark for byen.
 • Organisation
  Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med lokale interessenter. Gjøde & Povlsgaard Arkitekter har rådgivet projektet.